3 dingen die teams kunnen leren van honden

Dankzij Dog Whisperer Cesar Millan leerden we hoe honden werken. Zoals dat honden in roedels leven en ook zo functioneren.

Op hun beurt kunnen honden ons ook iets leren. Naast dat ze enorm lief en trouw zijn, kunnen ze ons leren hoe we succesvol kunnen zijn als team en als leider. Hier volgen de 3 dingen die teams kunnen van honden.

teamworkdog

1)      Honden hebben behoefte aan een leider

Honden willen een duidelijke baas. Als die baas er niet is, gaan ze muiten. De baas kan hen vertellen wat ze moeten doen, hoe ze met een scenario om moeten gaan, bv. als hun roede uit elkaar gehaald wordt. Dan worden ze angstig en nerveus. Als er een duidelijke baas is, dan weten ze: “We hebben richting. We zijn oké.”
Maar: “Als we geen richting krijgen, of van iemand die niet kalm en assertief is, dan moet toch iemand dat doen? Dus dan doe ik het zelf wel.” De hond wordt de baas, met allerlei negatieve gevolgen als resultaat.
Liever willen ze dat jij een kalme en assertieve leider bent, voortdurend. Het hangt dus allemaal af welke positie jij inneemt in het team.

2)      Honden willen elkaar helpen

Stabiele honden kunnen, ook al is de situatie niet in balans, toch de controle nemen. Ze ontspannen zich, ook al is de ander gespannen, en focussen op zichzelf. Ze laten zich niet negatief beïnvloeden.
Een voorbeeld: honden kunnen elkaar de ruimte geven. Als ze naast elkaar zitten, en de ene hond merkt dat de ander nerveus is, dan kijkt die hond de andere kant op. Letterlijk krijgt die hond de ruimte om de omgeving in zich op te nemen, en ondergaat hij het proces om te vertrouwen dat er niks ergs gaat gebeuren.
Ze willen dat de ander zich goed voelt. En dat doen ze door goed op te letten en een stabiel teamlid te zijn.

3)      Honden streven naar balans

Ze zijn eerlijk. Goudeerlijk. Ze kunnen niets anders dan reageren op jouw energie. Ze spiegelen spanning, maar net zo goed kalmte. Als ze negatief gedrag vertonen, dan doen ze dat niet om jou dwars te zitten of pijn te doen, maar omdat de situatie niet in balans is en ze je daar van bewust te maken. Ze willen dat het baasje zijn leven leidt.
Met zijn eerlijkheid helpt hij zijn teamlid om zichzelf te zijn. Om zichzelf maximaal te ontplooien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *